Golf is gedefiniëerd als een spel dat buiten op een speciale baan gespeeld wordt, gebruik makend van een golfbal en een set golfclubs. De golfer moet proberen de bal in zo min mogelijk slagen in de hole te krijgen. Een wedstrijdbaan bestaat meestal uit 18 holes.
Elke club die gebruikt wordt, is speciaal ontworpen voor de verschillende slagen die nodig zijn om de golfbal vanaf de Tee in de Hole te krijgen. De Hole bevindt zich op de de Green gesitueerd aan het einde van iedere baan. Deze wordt bereikt via de Fairway. Dit is het kort gemaaide gedeelte in het midden van de baan op weg naar de Green. Elke Fairway heeft zijn eigen baanvorm en lengte met steeds verschillende obstakels en Hindernissen (o.a. water, bunkers en rough (hoog gras)).

 

Aan het begin van iedere Hole bevindt zich een Tee, ook wel Teebox genoemd.
Vanaf de Teebox breng je de bal in het spel. De afslag mag je slaan vanaf een Tee. Een Tee is een pinnetje waar je de bal op kunt leggen. Je hebt op een Teebox verschillende afslagplaatsen, gemarkeerd door 2 Tee-markers.
Helemaal achterin slaan de heren professionals af tussen de witte tee-markers.
Iets verder naar voren bevinden zich de gele tee-markers. Hier slaan de heren amateurs af. Nog verder naar voren staan de blauwe tee-markers voor de dames professionals en helemaal vooraan staan de rode tee-markers waar de dames amateurs afslaan. Voor de dames is een golfbaan zo’n 15 % korter als voor de heren.