9 stappenplan

9 Stappenplan en Nationaal Golfpaspoort.

Met het 9-stappenplan hebben de PGA Holland en de NGF een methodiek
ontwikkeld die elke golfer in de gelegenheid stelt om zelf te bepalen hoe hij/zij zichzelf wil ontwikkelen. Wil je plezier hebben op de golfbaan, dan kan dit al als je in Stap 1 of 2 bent aangekomen. De golfer die meer ambitie heeft, kan zich door-ontwikkelen middels een goede begeleiding van degolfprofessional, en het 9-stappenplan dient als leidraad.


Het 9-stappenplan voorziet in het ontwikkelen van de vaardigheid van elke
golfer. Dit is essentieel aangezien dit voor meer plezier zorgt op en rondom
de golfbaan. Zodra je als golfer meer plezier haalt uit het oefenen en spelen,
dan zul je actiever en frequenter de golfbaan bezoeken met je familie en
vrienden.

Wij wensen je dan ook ontzettend veel plezier met het beoefenen van deze ook ontzettend veel plezier met het beoefenen van deze prachtige sport !


Er wordt les gegeven van dinsdag t/m zondag van 9.00 uur t/m 18.00 uur, in de zomer ook 's avonds. De cursussen worden gegeven op de Golfbaan Oijense Zij. Cursussen kunnen alleen plaatsvinden bij voldoende belangstelling. U kunt zich hier inschrijven.


       
 

STAP 1 - GolfbaanpermissieJe maakt kennis met de omgeving op de golfbaan en leert de basisbeginselen van golf: techniek en etiquette.Hiermee ben je in staat om op een plezierige en veilige manier baanervaring op te doen. Je leert ook hoe je zelf kunt oefenen en je fysieke voorbereiding kunt doen. Fairplay binnen
de golfsport staat hoog in het vaandel

 
    Stap 1 t/m 3  
   
 

STAP 2 - Naar Clubhandicap 54 (GVB)Sla je slag en aan het einde van deze stap kun je spelen in de baan volgens de etiquette- en golfregels die voor de beginnende golfer belangrijk zijn. Je maakt door middel van ervaringsgericht leren kennis met de golfsport. Door te oefenen, leer je ook waar je staat in je ontwikkeling. 
Handicap Stap 1 t/m 3  
       

STAP 3 - Naar handicap 36Tijdens deze stap ga je meer lengte in je slagen krijgen door de inzet van verschillende golfclubs. Je gaat de beleving op de golfbaan vergroten door actief te spelen. Er ontstaat een duidelijker beeld van je eigen spel en mogelijkheden, waardoor je de holes slimmer speelt. Je blijft je doorontwikkelen op weg naar een grotere
succesbeleving! 
Handicap Stap 1 t/m 3  
       

STAP 4 - Naar handicap 28Door meer vastigheid te creëren in de lengte en het spel rondom de green, zal het niveau verbeteren. Je voelt je steeds comfortabeler op
de golfbaan en nu de driver in het spel wordt opgenomen, kan daar nog meer van worden geprofiteerd. Je behoefte om deel te nemen aan
wedstrijden wordt steeds groter. Het aantal bogeys neemt toe en het aantal double bogeys neemt af. 
Handicap Stap 1 t/m 3  
       

STAP 5 - Naar handicap 20In deze stap ga je bewuster om met de clubkeuze, zowel vanaf de tee als rond de green. Door je voor te laten bereiden op en mee te doen aan wedstrijden vergroot je de ervaring op het gebied van course management, tactiek en regels. Je zoekt medespelers om ook buiten de baan te werken aan het golfspel. Oefenen doe je met zijn allen en je vraagt je af tot waar je ambitie gaat.
 
Handicap Stap 1 t/m 3  
       

STAP 6 - Naar handicap 15Dit is het breekpunt! Voor deze categorie spelers gaan strategie en slagen binnen 100 meter van de hole een grotere rol spelen. Wedstrijd-en competitie-ervaring brengen het presteren onder druk al een beetje onder de aandacht. Je gaat langzaam de puntjes op de i zetten en je bent ook regelmatig aanwezig op de oefenfaciliteiten.
 
Handicap Stap 1 t/m 3  
       

STAP 7 - Naar handicap 9,9Je bent hard op weg naar een single handicap; een mijlpaal! Om hier te komen, ga je werken aan het verkleinen van je foutmarge en de slagen binnen 50 meter van de green. Je bent gedreven aan het trainen en je ontwikkelt een goede vaste routine om een meer voorspelbaar resultaat te behalen. Je gaat je successen vieren!
 
Handicap Stap 1 t/m 3  
       


STAP 8 - Naar handicap 4,4Je bent inmiddels een zeer intensieve golfer geworden. In deze stap gaat het om het korte spel. Het voorkomen van fouten in lastige situaties vormt voor jou de uitdaging. Je werkt aan voortdurende ontwikkeling van je golfspel. Tevens zijn wedstrijden een enorme ervaring op het mentale vlak. Je traint gestructureerd volgens een plan dat je samen met de professional hebt opgesteld.
 
Handicap Stap 1 t/m 3  
       

STAP 9 - Naar handicap 0In deze fase ben je kritisch op jezelf en je hebt oog voor detail. Je bent je techniek aan het verfijnen en ontwikkelt je mentale en fysieke vaardigheden tot een hoogtepunt. Waar eindigt voor jou het succes? Je denkt erover na om nationale en internationale wedstrijden te spelen en je bent zorgvuldig in het bepalen van de wedstrijden waar je wilt pieken.
 
Handicap Stap 1 t/m 3  
    bron: golfacademie.nl  
  Download pdf-file over 9 stappenplan  

 

Voor meer informatie:

 

over de het 9 stappenplan klik hier  (De golfacademie site)

over het nationaal golfpaspoort klik hier (Nationaal golfpaspoort site)

 

 

pgaholland Golfacademie NVG GOLF

Beginnen met GolfenSTAP 1
GOLFBAAN PERMISSIE

STAP 2 NAAR CLUBHANDICAP 54

STAP 3 NAAR HANDICAP 36

 


Verder met Golfen

 

STAP 4 NAAR HANDICAP 28

STAP 5 NAAR HANDICAP 20

STAP 6 NAAR HANDICAP 15

 

 


Verder met Topgolf

 


STAP 7
NAAR HANDICAP 9.9

STAP 8 NAAR HANDICAP 4.4

STAP 9 NAAR HANDICAP 0


 
Nieuwsblog
Golf-Tweets

NVG Holland De Golfacademie PGA Holland PGA Holland